Centrul de Teatru Educațional Replika anunță rezultatele selecției adolescentelor și adolescenților care s-au înscris la rezidența artistică intitulată DEBUT LA REPLIKA, și care face parte din programul R.A.R. – Rezidențe Artistice la Replika 2019.
DEBUT LA REPLIKA își propune încurajarea participării tinerilor și tinerelor la un proiect de teatru în care, coordonate/ți de artistele și artiștii Centrului Replika, vor realiza un spectacol.
Miza programului este formarea unei echipe care va explora practici de lucru colaborativ, dezvoltându-și interesul pentru artele spectacolului.
În perioada mai-iulie, cele/cei selectate/selectați vor participa la ateliere de scriere dramatică, de scenografie și video, urmând ca în lunile iulie-octombrie, în urma experienței acumulate, să creeze un spectacol de teatru.
În urma selecției, la atelierele de dramaturgie vor participa: Maria Avram, elevă la Școala Americană; Ioana-Laura Barbu, elevă la Liceul Virgil Madgearu; Maria-Cristina Gogoașă, elevă la Liceul Ion Creangă; Ștefan Marcu, elev la Liceul Gheorghe Șincai.
La atelierele de scenografie vor lua parte: Rebecca Ana Maria Coresia, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Alexia Dobre, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Daria Panait, elevă la Liceul Nicolae Tonitza; Daniel Florin Radu, elev la Colegiul de Arte, Ploiești
La atelierul de video va participa Matei Nițuleasa, elev la Liceul Ion Creangă
Mulțumim pentru sprijinul acordat de ISMB (Inspectoratul Școlar al Municipiului București) în distribuirea informației în liceele bucureștene.
În 2018, Centrul Replika i-a avut în rezidență pe coregraful Dani Popescu, pe muzicianul Alex Bălă, care a creat conceptul sonor pentru spectacolul „Limite” – one woman show despre sistemul educațional din România, și pe dramaturgul și regizorul Alex Gorghe, care a lucrat cu artista video Agata Tabacu și cu muzicianul Andrei Lucian Ivănuță la definitivarea dramaturgiei spectacolului Mi-e rușine.
RAR 2019. Rezidențe Artistice la Replika este un proiect inițiat de Asociația Culturală Replika și co finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Contact
e-mail: [email protected]
tel.: +40732101860 / +40 0787714551
adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector 4
Dă mai departe