The Poison Child, primul scurt metraj produs de Asociația Arte dell’Anima la TIFF 2019

Poison Child este primul scurt-metraj produs de Asociația Arte dell’Anima în colaborare cu Pink Stripe Group, cu o distribuție prestigioasă din care fac parte: Arndt Schwering-Sohnrey, cunoscut din filmul lui Quentin Tarantino – Inglorious Basterds, Laura Vasiliu – câștigătoarea premiului GOPO pentru cea mai bună actriță în rol secundar în 2008 – 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și pentru cea mai bună actriță la Palm Springs International Film Festival, Lucian Ifrim, Cristian Grețcu, Clara Ciobanu, etc. Acest scurtmetraj va fi proiectat în cadrul ediției 2019 a TIFF.

„Selecția Zilelor Filmului Românesc e întregită de 22 de scurtmetraje, multe dintre ele realizate de clujeni sau de absolvenți ai Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai. 13 filme scurte concurează pentru premiul secțiunii: The Call (r. Anca Damian) – animația distinsă cu Premiul Juriului la Hong Kong, prezentată în Competiția din acest an la Sundance și proiectată în 2018 la Toronto, Afganistanii (r. Adrian Silișteanu), Patul lui Procust (r. Adrian Împărățel), prezentat anul trecut la Locarno, Havana, Cuba (r. Andrei Huțuleac), Opinci (r. Anton și Damian Groves), Roșu și albastru în proporții egale (r. Georgiana Moldoveanu) – prezentat în 2018 la Cannes, în cadrul secțiunii Cinéfondation, Doina (r. Pavel Brăila), Turnul din Pisa (r. Bogdan Ilieșu), Forma inimii în praf (r. Gheorghe Preda), Celed (r. Anghel Damian), Extrasezon (r. Ioachim Stroe), Un băiat normal (r. George Dogaru), Dumnezeu mama (r. Mihai Ghiță). Nouă scurtmetraje vor fi proiectate în afara competiției: Blue Boy (r. Manuel Abramovich), premiat cu un Urs de Argint la Berlin în acest an, Speranța (r. Sandra Rad), Cum înalți un zmeu (r. Lorand Gabor), Capra cu trei iezi (r. Victor Canache), Mișu și Ionică – Moartea găinii (r. IvascaEmy-Mirel), Nu trage perdeaua (r. Andrei Florescu), Învierea domnului Constantin (r. Cornel Brad), The Poison Child (r. Mick Davis) și Cele două execuții ale Mareșalului (r. Radu Jude).” – Comunicat oficial Transilvania International Film Festival

Mick Davis, reputat regizor și scenarist, a fost încântat de acest proiect: „Este o poveste care m-a incitat. Cred în mesajul puternic al acestei povești adevărate, în care în centru este un copil abuzat, practic putem vorbi de o poveste universală care arată cât de nocivă poate fi corupția la nivelul clasei politice. Sunt încrengături greu anticipabile care ne vor surprinde și revolta de fiecare dată. Mesajul filmului nu își propune să schimbe o realitate din trecut, ci să o prezinte așa cum este aceasta, pentru ca toți cei care văd acest film să înțeleagă și să nu mai repete aceste greșeli și nici să tolereze aceste abuzuri. Mesajul este simplu: «Ai grijă de copiii tăi și nu te încrede niciodată în politicieni».”

Trailer filmului poate fi urmărit aici: https://youtu.be/53yLexS1a-0

Scurtmetrajul va fi proiectat în data de 7 iunie, de la orele 10:00 în cadrul secțiunii de Scurtmetraje Românești II la Cinema Victoria.

Detalii și bilete aici: https://tiff.ro/program-TIFF-2019

Dă mai departe
avatar