HAMLET ȘI NOI este un spectacol – laborator condus de actrița Antoaneta Cojocaru, un proiect artistic inovator care se joacă în muzee și case de patrimoniu din București și din țară. Ultimul spectacol din această stagiune va avea loc pe 18 iulie la ARCUB Gabroveni, iar finanțarea acestuia se face printr-o campanie de crowdfunding.
Organizat de Laboratorul de Artă, spectacolul își propune să trezească conștientizarea potențialului cultural creator care există în societatea noastră prezentă.
„Hamlet și noi” reprezintă o oglindă morală, atât de necesară zilelor noastre, având la bază această capodoperă al cărui subiect este de o surprinzătoare actualitate, relevanță și dinamism social: „Hamlet”, de W. Shakespeare. „Hamlet și noi” devine un manifest pentru artă și cultură, construit ca un spectacol itinerant, jucat în circuit în muzee, case de patrimoniu și clădiri considerate repere în București și din țară, cu scopul de a atrage atenția asupra lor și de a promova astfel patrimoniul cultural autohton.
“Hamlet și noi” este un spectacol în care actrița Antoaneta Cojocaru își pune amprenta îmbinând tehnici inovative de arta spectacolului și arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existențiale dezbătute în opera lui Shakespeare: iubirea, relația cu autoritatea, familia, moartea și renașterea.
Scopul acestui spectacol este acela de a trezi conștiința colectivă având la bază universul shakesperean care prin profunzimea sa ne confirmă încă o dată că problemele pe care le întâmpină societatea de azi persistă chiar de la începutul Renașterii (sau de la începutul lumii) – neputința noastră în fața puterilor care ne guvernează întreaga existență. În această montare este foarte prezent statutul omului-marionetă căruia nu îi aparține controlul propriei sale direcții și care nu se poate opri din fugă pentru a își putea pune întrebările esențiale devenirii sale reale.
”Vremea
E scoasă din țâțâni.
Ce blestem
Că eu m-am născut ca s-o întrem!” (W. Shakespeare)
cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.
Distribuția în ordine alfabetică: Teodora Antal, Maria Bucur, Ciprian Chiricheș, Ovidiu Condurache, Horia Fedorca, Teodora Filip, Marina Fluerașu, Tatiana Gingărașu, Alexandra Giurcă, Alexandru Ionescu, Cristiana Ioniță, Ioana Lupu, Alin Potop, Răzvan Răduță, Cosmin Rudeanu, Laura Teodor, Maria Vârlan și Antoaneta Cojocaru.
Proiecții video: Sineira Studio Asistent scenografie: Ileana Zirra Regizor tehnic: Oana Rainer Sunet și proiecții: Laura Săvuțiu Lumini: Gabi Bucurenciu Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu
Proiect co-finanțat de AFCN, produs de ASOCIAȚIA LABORATORUL DE ARTĂ. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Dă mai departe