Premiera la Apollo111- RICHARD III:Royal Slang

În Richard III, conștiința criminală e disecată ca într-un teatru anatomic. Aici, corpul politic bolnav este analizat în cele mai mici detalii. Răul ajunge la saturație prin simplu fapt că noi îi dăm voie. Nu asistăm doar la o orgie sângeroasă, ci la o panoramare a tiraniei în raport cu masele. Richard, duce de Gloucester, se proiectează pe scena lumii, se scindează și se recompune până la burnout.

Scriitura lui William Shakespeare, inventator de limbă nouă, este pusă în dialog cu mecanismele culturii rap, în egală măsură centrate pe inovație lingvistică. Resemantizarea capodoperei shakespeareane devine, astfel, miza majoră a spectacolului.

Personajul titular, redenumit ironic GLOUS, este jucat, succesiv, de toți performerii. AFO, Andreea Grămoșteanu, Mădălina Craiu, Cezar Grumăzescu și Ștefan Iancu ridică împreună scheletul tiraniei. Prin resorturile sale psihologice atât de diverse, Richard recompune o metodă criminală de gândire, atinge tema puterii ca viciu, dar și pe cea a sănătății mintale, abandonul, ne-iubirea, răsfățul și plictisul.

„Căci între cel de jos și cel care-i sus pus/ E faimă fără miez, nimic în plus” (AFO)

Cu:

AFO
Mădălina Craiu
Andreea Grămoșteanu
Cezar Grumăzescu
Ștefan Iancu

Fragmente din William Shakespeare în traducerea lui Horia Gârbea
Regie și scenariu: Andrei Măjeri
Muzică și versuri: AFO
Scenografie și lumini: Marius Nițu
Coregrafie: Flavia Giurgiu
Sound design: Adrian Piciorea
Sunet: Codin Orășeanu
Costume: Alina Damșa
Regie tehnică: Mihai Acsente
Design afiș: Ioana Trușcă

Dă mai departe
avatar