Programul Lunii Aprilie al Centrului de Teatru Educațional Replika (intrare liberă pe bază de rezervare)

1 APRILIE (Luni)

*** ora 19.00 – TEATRU

NEVERLAND” de Iulia Rugină

O producție ASOCIATIA CULTURALA CONTROL N / SC ZBANG IDEA SRL
Spectacol realizat cu sprijinul Epson

Regie: Iulia Rugină
Distribuție: Ioana Flora
Scenografie: Andreea Popa
Coregrafie: Oana Răsuceanu
Video: Viorel Petric, Mișu Ionescu, Iulia Rugină
Muzică: Orkid
Fotografii: Adi Marineci

Durata: 1 h 30 min
Limita de vârstă: 12+

Intrare liberă pe bază de rezervare la [email protected] / 0732.101.860 / 0787. 714.551

NEVERLAND urmărește viața unei femei de la 16 la 42 de ani, prin prezentarea unor momente distincte din evoluția ei, pe tot parcursul celor 26 de ani, între 1992 și 2018.
NEVERLAND e o calatorie în timp, în momente cheie din viața unei femei și din traiectoria societății românești post decembriste. Primul concert al lui Michael Jackson în România, alegerile prezidențiale din 1996, 9/11, intrarea României în UE, Colectiv…
Construit în jurul unui singur personaj, NEVERLAND îmbină diverse mijloace de expresie: text, proiecție video, dans, muzică live.

*** ora 20.45 – CARTE

„Manual pentru femeile de serviciu” de Lucia Berlin, Editura Arte, București, 2018, traducere de Ioana Miruna Voiculescu

„De cele mai multe ori, sunt împăcată cu faptul că îmbătrânesc. Sunt lucruri care mă săgetează însă, cum ar fi patinatorii. Cât de liberi par, picioarele lungi care alunecă, părul care le flutură pe spate. Altele mă bagă în sperieți, cum ar fi ușile automate ale trenurilor expres regionale din San Francisco Bay Area. Așteptarea lungă înainte să se deschidă ușile, după ce trenul s-a oprit. Nu foarte lungă, dar prea lungă. E criză de timp.”

2 APRILIE – MARȚEA FILMELOR LA REPLIKA

ORA 19.00 INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la [email protected] sau 0732.101 860 / 0787.714 551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 131 ’

SCURTMETRAJE

1. DOWNHILL / ΚΑΤΗΦΟΡΑ (2015), Greece, 13 ‘ – Regie: Stelios Kammitsis
Într-o zi însorită de septembrie, ea coboară mărșăluind un deal de pe o insula mediteraneană. El conduce mașina lui veche și o ia și pe ea. În timp ce merg cu mașina, părțile lipsă ale poveștii se deslușesc și noutățile care o supără atât de mult pe ea sunt scoase la iveală. Un lucru este sigur, orice s-ar fi întâmplat până atunci nu trebuie să fie aflat de nimeni.

2. AN AUTHOBIOGRAPHY / EN AUTOBIOGRAFI (2017), Finland, 35 ’ – Regie: Mari Mantela
În ultima ei zi ca angajată, Anja primește o invitație neașteptată. Merge la etaj să își cunoască cel mai mare dușman. În fața șefului ei puternic, Anja primește o a doua șansă. Începe să vadă lumea de afară și însăși existența ei dintr-o perspectivă nouă, mai largă. Ar putea exista o a doua viață pentru o femeie harnică?

3. AN EXTRAORDINARY PERSON / QUELQU’UN D’EXTRAORDINAIRE (2013), Canada, 30 ‘ – Regie: Monia Chokri
O studentă de 30 de ani, inteligentă și frumoasă, dar „infirmă” din punct de vedere social, este nevoită să participe la o petrecere a burlăcițelor, unde, în urma căutării autenticității, ajunge la o confruntare inevitabilă cu niște cunoștințe vechi.

4. MELTEMI (2016), Greece | UK, 17 ‘ – Regie: Zeta Spyraki
O văduvă de 70 de ani își dedică o zi pentru a se întâlni cu un prieteni vechi. O poveste despre dragoste, romantism și rebeliune tăcută.

5. THE MOTHER / MATKA (2013), Polonia, 30 ‘ – Regie: Łukasz Ostalski
Malgorzata – o politiciană importantă – merge la casa ei de la lac. Fiul ei – dependent de droguri – are nevoie de ajutor. Malgorzata îi cere sprijin și fiicei ei pentru asta. Acolo îl găsesc pe fiul ei semiconștient și mai găsesc trupul masacrat al unei fete tinere. În fața acestei tragedii, relația lor devine complicată pe măsură ce se dezvăluie toate resentimentele pe care și le poartă. Mama are de luat cea mai grea decizie din viața ei.

6. THE GOOD MOTHER / LA MADRE BUENA (2017), Mexic | UK, 6 ‘ – Regie: Sarah Clift
O mamă mexicană pornește într-o călătorie epică prin țară, pentru a-i lua fiului ei cadoul pe care și-l dorește de ziua lui – o păpușă piñata Donald Trump. Inițial fără succes, ia motocicleta și călătorește prin inima Mexicului ca să găsească efigia de nesesizat. Legată în spatele motocicletei, păpușa trece printr-un sat mexican, vântul bate prin părul ei, gonind înapoi spre petrecere la care va fi spartă…

7 APRILIE (Duminică)
*** ora 19.00 – TEATRU

LIMITE

Text: Mihaela Michailov, Radu Apostol
Versuri: Bobi Dumitras (de la Fără Zahăr)
Distribuție: Mihaela Radescu
Regie: Radu Apostol
Scenografie: Gabi Albu
Costum: Irina Gâdiuță
Muzica & spațiul sonor: Alex Bălă
Video: Elena Gageanu

Durata: 1 h 15 min
Limita de vârstă: 14+

Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.
Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.
Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.
Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la 0732.101 860 / 0787.714 551 sau [email protected]

8 APRILIE (Luni)

*** ora 19.00 – TEATRU

ROVEGAN” de Catinca Drăgănescu

Spectacol realizat de Asociația ARENA în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika

Text și regie: Catinca Drăgănescu
Distribuție: Mihaela Teleoacă, Silvana Negruțiu, Valentina Zaharia
Muzica originală: Alexei Turcan
Video și documentare: Alexandra Dinca, Vlad Bîrdu, Ionuţ Popescu

Durata: 1 h 30 min
Limita de vârstă: 14+

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la 0732.101 860 / 0787.714 551 sau [email protected]

Inspirat de cartea Lilianei Nechita, `Cireşe amare` şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident.

Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa mamelor nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social. ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv urmărind povestea unei familii prin prisma a trei generaţii de femei şi a modului ȋn care fiecare ȋnţelege lupta pentru o viaţă mai bună.

*** ora 20.45 – CARTE

„Cireșe amare” de Liliana Nechita, Editura Humanitas, București

„Un moment de slăbiciune şi devii pradă. Victimă. Depresia şi părerea că eşti într-un labirint fără ieşire. Te zbaţi de toţi pereţii şi cauţi şi strigi… I-ai rugat vreodată şi pe vii, şi pe morţi să te ajute?
Ai primit răspuns?
Viaţa emigrantului e o moarte lentă pe dinăuntru. Trupul tău poate fi oriunde, în Italia, în ceţurile Angliei, pe câmpiile Spaniei, mâinile culeg sau şterg, spatele se încovoaie, dar, odată ce ţi-ai lăsat sufletul acasă, înăuntru e moartea.”

9 APRILIE – MARȚEA FILMELOR LA REPLIKA

ORA 19.00 INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la [email protected] sau 0732.101 860 / 0787.714 551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 72 ’

SCURTMETRAJE

1. UMMI (2016), Greece, 15 ‘ – Regie: Niko Avgoustidi
Mohamed, un refugiat de 6 ani, se trezește singur pe o plajă aglomerată a Mării Egee. Se ascunde după o stâncă, uitându-se la turiști cum înnoată și așteptând-o pe mama lui să se întoarcă. A pierdut-o pe mare și acum trebuie să o găsească pentru a-și putea continua marea călătorie spre Vest. „UMMI” (arabă) înseamnă „Mama mea”.

2. AAMIR (2017), UK | France | USA, 17 ’ – Regie: Vika Evdokimenko
Aamir (13 ani) e blocat singur în cea mai mare tabără neoficială de refugiați din Europa. După ce se împrietenește cu Katlyn, o voluntară implicată în prea multe deodată, ea devine ultima speranță de salvare pentru Aamir.

3. CHANEL (2017), Dominican Republic, 10 ’ – Director: Humberto Vallejo
Chanel trăiește în New York altă viață decât cea pe care o prezintă familiei. Un mesaj vocal pune în pericol viața dublă pe care a creat-o pentru ea și fiica ei.

4. A DROWNING MAN (2017), Denmark | UK | Greece, 15 ‘ – Regie: Mahdi Fleifel
Singur și departe de casă, Copilul își face loc într-un oraș ciudat pentru a-și duce zilele. Înconjurat de „prădători”, este nevoit să facă multe compromisuri pentru a supraviețui, pentru a-și prelungi viața de exil.

5. O ESTACIONAMENTO (2017), Brazil, 15 ‘ – Regie: William Biagioli
Jean este un imigrant din Haiti, care a venit în Brazilia să-și caute un loc de muncă. În cele din urmă găsește unul într-o parcare, în care și locuiește. Jean va afla că această rutină poate deveni înnebunitoare.

12 APRILIE (Vineri)

*** ora 19.00 – TEATRU

„MASKAR [între]”

producători: Asociația T.E.T.A. , Asociația Urbanium, Asociația Reper 21, Asociaţia Culturală ADO

text: Mihaela Michailov
regia: Radu Apostol
scenografia: arh. Gabi Albu
muzica: Jak Neumann
video: Elena Găgeanu
distribuţia: Katia Pascariu, Viorel Cojanu

durata: 1h 30 min
limita de vârstă: 10+

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la 0732.101 860 / 0787.714 551 sau [email protected]

MASKAR [între] e spectacolul confruntării dintre percepția unei majorității asupra unei minorități și realitățile cu care se confruntă minoritatea respectivă. E spectacolul coliziunii contururilor și conținuturilor unor istorii care coabitează fără să-și cunoască profunzimile.
Spectacolul MASKAR [între] are la bază o documentare realizată în orașele Alexandria și Turnu-Măgurele, care a constat într-o serie de interviuri cu persoane din comunități rome și în ateliere cu grupuri de copii și adolescenți.

14 APRILIE (Duminică)

*** ora 19.00 – TEATRU

TOTUL E FOARTE NORMAL – spectacol pentru părinți și adolescenți (11-15 ani)

de Alexa Băcanu
regie: Leta Popescu
scenografie: Gabi Albu
distribuție: Viorel Cojanu și Silvana Negruțiu
consilier: psiholog Carmen Anghelescu

Durata: 1 h
Limita de vârstă: 11+

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la [email protected] sau 0732.101 860 / 0787.714 551

”Totul e foarte normal” vorbește despre o vârstă a schimbărilor fizice, emoționale și intelectuale care se petrec la începutul adolescenței.

Spectacolul e dedicat părinților și copiilor cu vârste între 11 și 15 ani și încearcă, prin participarea lor activă, să ușureze comunicarea dintre generații, abordând în același timp teme care ne interesează pe toți: cât de importantă e educația sexuală în școli, de unde mai află azi copiii despre corpul lor, cât de înțeleși se simt și câtă nevoie au să comunice despre ceea ce li se întâmplă.
Scopul este acela de a stimula dialogul între părinți și adolescenți și de a preveni, pe cât posibil, sentimentele de vinovăție și rușine care însoțesc de multe ori descoperirea identității sexuale.

15 APRILIE (Luni)

*** ora 19.00 – TEATRU

„Visând glasuri” de Ted Hughes, traducerea Lavinia Braniște
O producție Teatrul Gong, Sibiu

Regie: Nicoleta Lefter
Distribuție: Claudia Stühler, Raluca Maria Şerbu*, Emanuel Furdui*, Claudiu Urse, Nicoleta Lefter / Paul Bondane
Scenografie: Nicoleta Lefter
Video: Paul Mureșan
Muzică: Claudiu Urse
Fotografii: Dragoș Dumitru

Durata: 40 min
Limita de vârstă: 7+

Intrare liberă pe bază de rezervare la [email protected] / 0732.101.860 / 0787. 714.551

„…şi te întrebi oare ce sunet scoate părul cald?”

Spectacolul „Visând Glasuri” deschide o uşă nouă, pentru mulţi dintre noi secretă, către necunoscutul comunicării în afara cuvintelor rostite. Plecând de la universal emoţiilor copiilor cu deficienţe de auz, povestea descrie o suită de imagini, de stări şi de asocieri foarte poetice ale felului în care sunt percepute sunetele, acolo unde ele nu pot pătrunde aşa cum sunt.
„Când cioara deschide ciocul, închid ochii – o imaginez cum spune.”
Bariera limbajului dintre cei care nu aud şi lumea exterioară se metamorfozează într-un imaginar plin de lirism şi culoare. Glasurile neauzite devin sentimente complexe, de o plasticitate aparte şi puternic spectaculoase.

*** ora 20.00 – CARTE

Oliver Sacks, „Văzând glasuri”, Editura Humanitas, București, 2013, traducere Doina Lipa

În martie 1988, la o universitate americană pentru persoane cu deficiențe de auz s-au declanșat ample proteste: studenții nu cereau doar schimbarea rectorului, ci, în ultimă instanță, acceptarea statutului lor.
Incitat de acest eveniment, Oliver Sacks întreprinde o cercetare a universului surzilor și a limbajului semnelor – un limbaj de o formidabilă bogătie și plasticitate, cu o gramatică proprie, a cărei înțelegere ne conduce spre cele mai profunde straturi ale gândirii.

16 APRILIE – MARȚEA FILMELOR LA REPLIKA

ORA 19:00 INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la [email protected] sau 0732.101 860 / 0787.714 551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 74′

SCURTMETRAJE

1. FAUVE (2018), Canada, 15 ‘ – Director: Jérémy Comte
SINOPSIS:
Acțiunea are loc la o mina de suprafață, unde doi băieți se aventurează într-un joc de putere apparent innocent, având-o ca unic observator pe Mama Natură.

2. NAPOLEON IN EXILE (2015), USA, 16 ’ – Director: Thanasis Neofotistos
SINOPSIS:
Este povestea unei mame care încearcă să-și ajute fiul care suferă de autism să facă tranziția spre lumea reală.

3. WAVE (2013), Ireland, 13 ’ – Director: Benjamin Cleary & TJ O’Grady Peyton
SINOPSIS:
Un bărbat se trezește din comă vorbind o limbă complexă, complet formată dar necunoscută, derutându-i pe experții lingviști din toată lumea.

4. A MONTH / NJE MUAJ (2017), Kosovo, 25 ’ – Director: Zgjim Terziqi
SINOPSIS:
O poveste reală a unei femei oarbe fără casă, care locuiește câte o lună la fiecare dintre cele 4 surori ale ei, prin pactul pe care acestea l-au făcut.

5. SOFIE (2017), USA, 15 ’ – Director: Ella Jane New
SINOPSIS:
Sofie are 17 ani și este surdă din naștere. Într-o după amiază de vineri, rămâne să aibă grijă de mama ei, în timp ce tatăl ei trebuie să lucreze. Sofie plutește într-un loc atemporal, undeva între tinerețe și realitatea crudă. În momentul în care primește un mesaj de la prietenul ei Luis, lasă responsabilitatea și se furișează afară să-l întâlnească.

19 APRILIE (Vineri)

*** ora 20.00 – CONCERT

A-C Leonte – Lansare Album „Dream House”
jazz / electro / psihedelic

A-C Leonte – voce & fx
Albert Tajti – claviaturi
Alex Arcus – saxofon & fx
Michael Acker – bas
Tavi Scurtu – tobe

Influențați de formarea lor ca muzicieni de jazz și funk și consolidați de activitatea lor concertistică intensă și variată, A-C Leonte, una dintre cele mai creative cântărețe ale României, și partenerii ei de scenă, toboșarul și producătorul Tavi Scurtu, suflătorul Alexandru Arcuș, pianistul Albert Tajti și basistul Michael Acker explorează lumea muzicii electronice cu o mentalitate deschisă experimentului sonor, fără a abandona frumusețea melodiei, bogăția și profunzimea armoniei, ritmurile puternice și inventive sau liniile de bass grave, învăluitoare și pline de vitalitate. Spiritul formației se exprimă prin forme sonore tranzitorii, care lasă să se întrevadă o realitate superioară, iar reflecțiile lor asupra contrastelor dintre lumea contemporană „virtualizată” și existența de care aceasta s-a îndepărtat dau naștere unei muzici inspirate, cu versuri profunde, de o mare forță evocativă.
Albumul pe cale de a fi lansat este revelator pentru activitatea lor din ultimii ani și demersurile lor de cristalizare a unui limbaj care să permită generarea unui discurs improvizat comun, spontan, în contextul abordării unei palete sonore extinse, inovative.”DREAM HOUSE” reprezintă o sinteză a experiențelor lor muzicale individuale și colective, combinând ethosul improvizatoric al jazz-ului cu experimentele electronice psihedelice, într-o călătorie sonoră în care armoniile vocale, texturile electronice și improvizația colectivă dau o viață nouă muzicii cu prilejul fiecărei reinterpretări, atenția obsesivă pentru detalii din studio transformându-se, în concert, într-o experiență unică și irepetabilă, care nu poate fi traită decat „în priză directă”.

IMPORTANT!
Teatrul Replika este un centru cultural independent care s-a născut din dorința unor artiști de stabilitate și progres într-un peisaj incert și total neprietenos pentru inițiativele independente. Suntem foarte fericiti ca aceasta echipa minunata ne-a dechis portile pentru a gazdui concertul nostru, iar pentru ca lucrurile sa se desfasoare conform normelor si intr-o atmosfera confortabila pentru toti participantii, numarul de locuri este limitat. Pentru a evita neplacerea de a ajunge la locatie iar accesul dumneavoastra sa nu fie posibil, participarea la concert se face doar pe baza de inscriere (din timp) pe adresa de mail de mai jos. Keep it simple! Subiect mail: lansare 19 aprilie, continut mail: numele si prenumele fiecarui spectator. Va asteptam cu drag!
Artist support: 20lei
PENTRU REZERVĂRI: [email protected]

21 APRILIE (Duminică)

*** ora 19.00 – TEATRU

RÂNDUL 3, APROAPE DE MARGINE

O producție Reactor de Creație și Experiment, Cluj-Napoca

Text: Alexa Băcanu
Regie: Sânziana Stoican
Distribuție: Cătălin Filip, Oana Hodade, Raluca Mara, Doru Taloș, Adonis Tanța
Scenografie: Valentin Vârlan

Durata: 1h 40 min
Limita de vârstă: 16+

Intrare liberă pe bază de rezervare la [email protected] / 0732.101.860 / 0787. 714.551

Plecând de la persoane și întâmplări reale, spectacolul imaginează o serie de povești personale ale membrilor comunității gay din România, pe parcursul a o sută de ani. Folosind memoria spațiului unui cinematograf, personajele se succed ca fantome întipărite în scaunele de pluș, dramele lor amestecându-se cu dramele de pe ecran, în timp ce afară se desfășoară „marea istorie”.

22 APRILIE (Luni)

*** ora 19.00 – TEATRU

LIMITE

Text: Mihaela Michailov, Radu Apostol
Versuri: Bobi Dumitras (de la Fără Zahăr)
Distribuție: Mihaela Radescu
Regie: Radu Apostol
Scenografie: Gabi Albu
Costum: Irina Gâdiuță
Muzica & spațiul sonor: Alex Bălă
Video: Elena Găgeanu

Durata: 1 h 15 min
Limita de vârstă: 14+

INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la 0732.101 860 / 0787.714 551 sau [email protected]

Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.
Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.
Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.
Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

*** ora 20.30 – CARTE

„Educația ca un elefant roz” de Magda Balica

„Educația ar trebui să fie un proces de seducție, un proces în care reușim să-i sprijinim pe copii și pe adulți să ajungă unde își doresc. De fiecare dată când mă întreabă cineva ce-aș schimba la sistemul de educație, îmi vine în minte povestea unui băiețel pe care l-am întâlnit la începutul anilor mei de cercetare. Ofeream copiilor o imagine cu un elefant gri, fără prea multe elemente care să-l facă atractiv, și-i întrebam ce-ar vrea să adauge, cum ar vrea ei să fie ca să le placă și să se joace cu el. Unul dintre băiețeii de 4, 5 ani a zis: „eu aș vrea să am o baghetă magică și să transform elefantul într-un avion sau într-o navă spațială sau într-o mașină a timpului”.
Sistemul nostru de educație arată ca un elefant care se mișcă greu, pentru care am încercat să facem diverse lucruri. Am schimbat curriculum, dar am uitat de evaluare, am schimbat evaluarea, dar am uitat de formarea profesorilor și așa mai departe. Avem nevoie de un alt tip de transformare.”

23 APRILIE – MARȚEA FILMELOR LA REPLIKA

ORA 19.00 INTRARE LIBERĂ PE BAZĂ DE REZERVARE la [email protected] sau 0732.101 860 / 0787.714 551

Limita de vârstă: 16+
Filmele au subtitrare în limba engleză.
DURATA: 91 ’

SCURTMETRAJE

1. THE NAME YOU CARRY / LE NOM QUE TU PORTES (2016), Canada, 15 ‘ – Regie: Hervé Demers
SINOPSIS:
Când Vlace primește suspendare pentru că a lovit un coleg, Sasha este chemat să-și ia fiul de la școală și este nevoit să îl ia cu el pe ruta de livrări pe care trebuie să le facă. Ca urmare a unui alt tip de comunicare, de înțelegere dintre tată și fiul lui în timpul acestei călătorii, descoperim ce l-a determinat pe Vlace să aibă acest comportament care nu-i este characteristic.

2. PROSEFHI: GREEK SCHOOL PRAYER (2014), Greece, 20 ’ – Regier: Thanasis Neofotistos
SINOPSIS:
La liceu, Vassilis și prietenul lui, o șleahtă de hărțuitori, îl terorizează pe Dimitri. Când acesta află că urmează rândul lui să spună rugăciunea de dimineață în fața întregii școli, Vassilis este singurul lucru la care mai poate să se gândească. Ce se va întâmpla când va trebui să stea în fața tuturor și mai ales în fața lui? În timp ce își caută identitatea prin violență, ajung să își testeze, inevitabil, limitele.

3. HOTEL PENNSYLVANIA (2013), United States / Switzerland, 30 ’ – Regie: Marc Raymond Wilkins
SINOPSIS:
Într-o școală lingvistică situată într-un hotel din Manhattan, sunt aduși oameni din toată lumea pentru a învăța limba engleză. În timp ce își împărtășesc cicatricile trecutului și aspirațiile de viitor, eșecul unui devinde visul altuia.

4. THE NOISEMAKER / TRIUKŠMADARYS (2014), Lithuania | Sweden, 14 ’ – Regie: Karolis Kaupinis
SINOPSIS:
O școală de provincie așteaptă o delegație oficială de la Minister, care ar trebui să aducă un clopot nou. Dar școala nu de un clopot are nevoie… Chinuindu-se să supraviețuiască, instituției îi lipsesc momentan doi elevi pentru a atinge numărul cerut prin dividend guvernamental pentru a rămâne deschisă. Anticipând sosirea delegației, directorul face tot posibilul să ascundă numărul real al elevilor, care ar duce la închiderea școlii.

5. WHAT WE LOSE / DET VI MISTER (2017), Denmark, 12 ’ – Director: Jakob Valdemar Mørk
SINOPSIS:
Vagn, un învățător de modă veche și conservator, care duce o viață simplă, sigură și structurată în fiecare zi, este forțat să înfrunte nesiguranțele, neprevăzutul, în momentul în care și viața profesională, și cea personală îi sunt puse la încercare.

Dă mai departe
avatar