SPECTACOLE BREASLA ACTORILOR – NOIEMBRIE 2019

Breasla Actorilor vă oferă în luna noiembrie un program de 4 spectacole autentice, vii,  reprezentate grăitor pe scenele teatrelor din București și din țară. Debuturile regizorale și dramaturgice sunt parte definitorie în repertoriul actual al companiei, unde Breasla Actorilor încurajează și promovează în mod serios tinerii creatori ai scenei românești.

 

Ludwig Van Bethy” a avut premiera pe 31 iulie 2019, la Teatrul Arte dell’Anima. Reîntors de pe scena Casei de Cultură din Făurei, așteaptă cu nerăbdare să fie  îmbrățișat de spectatorii din București. Următoarea reprezentație va avea loc duminică, pe 3 noiembrie 2019 / ora 20.00, la Teatrul InDArt.

Link eveniment: Facebook  |  mySTAGE

 

Spectacolul „WANTED”, după succesul de casă a premierei date la Teatrul Nottara pe 23 octombrie 2019, și aprecierea oamenilor de teatru, își croiește propriul drum artistic cu popas la ARCUB București. Spectatorii sunt invitați la următoarea reprezentație ce va avea loc luni, pe 11 noiembrie 2019 / ora 19.30, în sala de spectacole a centrului cultural.

Link eveniment: Facebook

 

Mersul Trenurilor”, după ultima oprire la „CentralAct” Sighișoara, este acum invitat la cea de-a 10 ediție a Festivalului „Respir Shakespeare”. Spectacolul e ca un shot; îl iei și îți dorești să participi la toate spectacolele Breslei Actorilor. Următoarea reprezentație va fi dată miercuri, pe 13 octombrie / ora 19.00, la Teatrul InDArt, în cadrul festivalului.

Link eveniment: Facebook

 

Îngrijitorul” este un spectacol al cărui traseu demonstrează că teatrul înseamnă căutare, perseverență și credință în propriul vis. S-a jucat la UNATC ca spectacol de licență, apoi în Micro-stagiunile StartAct de la unteatru și ARCUB, iar acum trece o nouă graniță, fiind găzduit de Teatrul de Artă. Mergeți să vedeți dacă personajele reușesc să trăiască așa cum trăiește spectacolul lor – următoarea reprezentație, 25 noiembrie 2019 / ora 19.00.

Link eveniment: mySTAGE

Și pentru că îi plac jocurile, Breasla Actorilor lansează luna aceasta campania URMĂREȘTE BREASLA: în schimbul biletului de la ultima reprezentație, la următorul bilet cumpărat, primești cadou o invitație.

Vă așteptăm la teatru!

 

PROGRAM NOIEMBRIE

Ludwig Van Bethy, textul și regia Andrei Adam

3 noiembrie 2019, ora 20.00 | Teatrul InDArt

Cu: Robert Poiană, Massimiliano Nugnes, Teodora Colț

Proiecții video: Dorel Mihăilă

Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul LUDWIG VAN BETHY înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie.

 

WANTED, textul și regia Massimiliano Nugnes

11 noiembrie 2019, ora 19.30 | ARCUB București

Cu: Alex Floroiu, Mihai Hurduc, Laura Manea, Cezara Munteanu, Robert Poiană, Alexandru Tudor Sabău, Ciprian Valea / Liviu Chițu

măști: Stefano Perocco di Meduna | coregrafie: Ioana Macarie | scenografie: Mădălina Sandu costume: Ioana Colceag | machiaj: Cristina Sinoae | afiș: Mădălina Sinoae

* spectacol realizat sub suprevegherea lui Michele Modesto Casarin

Wanted vorbește despre incapacitatea omului de a vedea dincolo de lucruri. Preocupat de propriile gânduri, frici și ambiții, omul uită să fie om. Pantalone acuză pe nedrept, fără să vadă adevărul din fața ochilor săi, Dottore își mărită fata împotriva voinței ei, de dragul statutului social, Capitano este preocupat doar de starea lui de bine, iar Matilde e pe cale să renunțe la dragoste în favoarea libertății. Doar personajele populare, precum Speloncina și Cannolo, deși sărace și murdare, au norocul să trăiască în sărbătoare, prin preocupări și obiceiuri mărunte, date de la natură. Dar cum, în orice poveste există bine și rău, erou și antagonist, cineva trebuie să îndrepte lucrurile, și acela este Alfonso. Din motive neștiute, eroul dispare în noaptea balului dat în cinstea Matildei, stârnind o serie de încercări și conflicte în viața celorlalți. Apariția lui salvatoare, într-un moment de cumpănă, restabilește echilibrul comunității și readuce lucrurile pe făgașul lor natural.

 

Mersul Trenurilor, textul și regia Andrei Adam

13 noiembrie 2019, ora 19.00 | Teatrul InDArt

Festivalul „Respir Shakespeare”, ediția a 10-a

Cu: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană, Alex Floroiu

Mersul Trenurilor” este un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale. Problemele societăţii surprinse în acest spectacol sunt cele ale manipulării, ale cursului vieţii predestinate, cum se pot situa oamenii pentru a putea deciziona aspectele importante ale umanităţii şi cât de mult contează urmarea unor principii bine puse la punct în faţa tumultului pe care îl confruntăm zi de zi. Iubirea îşi găseşte un loc important în desfăşurarea acţiunii, în evoluţia personajelor şi a conflictului din spectacol.

 

Îngrijitorul, de Harold Pinter, regia Alexandru P. Rusu

25 noiembrie, ora 19.00 | Teatrul de Artă București

Cu: Vlad Teodorov, Daniel Nuță, Iulian Burciu

scenografia și costume: Alexandra Constantin | sound design: Alexandros Raptis

artist vizual: Mircea Marian Ilaș, Ioana Bodale, Vlad Lăzărescu

Îngrijitorul” este un spectacol ce ridică problemele vieții din fiecare zi (mai puțin mediatizate sau pronunțate), problemele despre care nu avem curaj să vorbim pentru că sunt mult prea personale, prea din interiorul nostru și e mai confortabil să nu ne deschidem. Un spectacol despre dorință, despre vise, despre frică, frica de a alege o cale sau alta, de a accepta cine suntem, fuga de propriile gânduri, emoții, fuga de noi înșine, despre o goliciunea interioară care sapă și împietrește totul în jurul ei. „A fost un vis cumva, am vrut să fiu în același vis cu Pinter, visul de a ne reface ca oameni, de a reveni la bunătatea primară. Și atât.” spune regizorul Alexandru P. Rusu despre spectacolul său.

 

Mulțumiri partenerilor: Teatrul InDArt, ARCUB București.

Dă mai departe
avatar