Program Aprilie la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacole și în luna aprilie! Teatrul Arte dell’Anima vă invită să petreceți împreună seri de neuitat, cu spectacole extraordinare, comedii savuroase și povești de neuitat într-o atmosferă relaxantă și primitoare!

Urmărește aici programul teatrului – https://www.artedellanima.ro/program-evenimente/ și cumpără bilete la spectacolul tău preferat din rețeaua mySTAGE aici – https://www.mystage.ro/#/f=0+0+teatrul-arte-dellanima_122+0+0!

Hai la teatru!

Totul despre femei

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la cea mai savuroasă comedie – „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu, în datele de 5 și 7 aprilie – orele 19:00!

O comedie romantică extraordinară cu Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință. Spectacolul a fost produs în urma celei de-a cincea ediții a concursului „Anima pentru societate”.

„Totul despre femei” este povestea unui diamant. O nestemată care va străluci de fiecare dată diferit atunci când va fi rotită în lumină. Uneori copleșitor, uneori ludic, uneori trist.

Acest diamant este Femeia – mamă, iubită, prietenă, soră.

Strălucitorul text scris de Miro Gavran privește femeia realist, cu umor, cu suflet. Spectacolul propus de Teatrul Arte dell’Anima aduce în fața martorilor actului artistic trei actrițe care au acceptat provocarea să ofere nu doar talent și efervescență, ci o fărâmă din sufletul propriu. Pentru că era singura cale ca fiecare în parte să întrupeze cinci personaje diferite.

Într-un melanj unic, „Totul despre femei” aduce o poveste de iubire, una de carieră și una de prietenie, plus un conflict puternic stârnit de trei fetite la grădiniță. Nu e suficient? Adăugăm o luptă plină de gelozie între respectabilele nanogenare îndragostite și imaginea este completă.

„Totul despre femei” – o comedie romantică care te va pune pe gânduri. 3 actrițe, 15 personaje și un spectacol de o oră și jumătate ce te va învăța și dezvăța totul despre femei.

Distribuție: Corina Dănilă, Adriana Titieni și Crina Lință

Regie: Felix Crainicu

Scenografie: Ioana Colceag

Traducere: Mihaela Balint

Adaptare text: Crina Lință

Light & sound design: Alexandru Bibere

 

„Lettice și Leușteanul” – la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere de Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu în data de 6 aprilie, de la orele 19:00. O comedie verbală, ierbală, dar nu și letală cu Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș.

„Lettice și Leușteanul” este o savuroasă comedie satirică care spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate.

Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției rămâne să descoperim împreună la Teatrul Arte dell’Anima din strada Făinari, nr. 17D!

Distribuția: Lettice Douffet – Crina Lință

Charlotte/ (Lotte) Schoen – Ioana Pavelescu

Țâfnosul /Framer/Jim Mackintosh/ Mr. Bardolph – Silviu Biriș

Regie: Geanina Hergheligiu

Pictură décor: Alina Mavru

Sound&light: Alex Bibere

 

„Lucruri pe care le știu adevărate” de Andrew Bovell

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în datele de 10 și 24 aprilie, orele 19:00 la spectacolul „Lucruri pe care le știu adevărate”, de Andrew Bovell, regia Puiu Șerban!
Realizat după textul “Things I Know To Be True” de Andrew Bovell, spectacolul ce spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce-a-ncercat să-și facă un rost prin Europa.
Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc.

Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști!
Distribuția:
Rosie – Irina Noapteș, Pip – Adelina Toma, Mark – Claudian Șiman, Ben – Vlad Lință, Fran – Anca Bejan/Raluca Ghervan, Bob – Dorin Enache
Regia: Puiu Șerban

Asistență de regie: Raluca Ghervan
Scenografie: Flavia Stroe
Lumini si sunet: Claudia Ene și Patricia Cordoş

 

de-A PoeZIA la Teatrul Arte dell’Anima

Un joc de Cuvinte și de Viață.

Teatrul Arte dell’Anima vă invită în data de 13 aprilie, de la orele 19:00 la spectacolul „de-A PoeZIA” de și cu Radu Lupu.

Unde pierdem noi pe drum între copilărie și viața adultă… poezia? Oare s-a pierdut cu adevărat sau pur și simplu ne e frică să o descoperim?

Aglomerația și agitația de zi cu zi, în care nu ai timp de nimic și totuși ai pentru toate, ne fac să trăim viața într-un continu maraton – serviciu, școală, facturi, copii… Stop! Nu suntem oare toți plămădiți din același fir de ață, cu aceeași sensibilitate, cu bucurii, dezamăgiri sau regrete? Cum am devenit oare atât de diferiți?

de-A PoeZIA este o întoarcere la Sinceritate. O restituire a Normalului și a Vieții. O întâlnire cu poezia de dragoste și de viață, ca un joc, ca un dor de oameni.

Simțurile noastre în viața de zi cu zi sunt amorțite. Vino să simți cu adevărat din nou!

Un spectacol cu Sinceritate. Un spectacol cu Adevăr. Un spectacol cu Iubire. Un spectacol cu Părinți. Un spectacol cu Moarte și Viață. Nu doar un spectacol, UN DOR DE OAMENI, o întâlnire la teatru…

Un spectacol cu și de Radu LUPU.

 

„Iubeşte-mă…AMERICA!” de Claudia Motea & AL.G.Croitoru, regia AL.G.Croitoru, cu Claudia Motea

  Teatrul Arte dell Anima vă invită în data de 16 aprilie la spectacolul – „Iubește-mă… AMERICA!”!

 Iubeşte-mă…AMERICA! evocă povestea fascinantă a unei actriţe din Romania, Stela, care proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, întâmpină peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume.

Spectacolul  a fost premiat în America şi în România cucerind publicul spectator  atât prin conceptul său inedit de teatru-film, fiind o îngemănare între arta teatrală şi arta filmică, cât şi prin jocul actriţei româno-canadiene Claudia Motea,  care interpretează nu mai puţin de opt personaje cu vârste între 25-80 de ani, sub bagheta regizorală a maestrului AL.G.Croitoru.

În rolul principal, Stela, actriţa cântă, dansează, vorbeşte cu Statuia Libertăţii, devine înger păzitor îngrijându-şi aripile, prăfuite uneori, mănâncă stele cu iubitul ei, trăind sentimentul libertăţii în plin New York. De pe scenă Stela interacţionează cu celelalte şapte personaje de pe ecran.

La sfârşitul piesei fiecare spectator se  va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei , înţelegând de ce, în cronici , Claudia Motea este numită Giulietta Masina a zilelor noastre.

Premii  primite în America de Nord şi în România:

Premiul pentru cea mai bună actriţă (Canada)

Premiul pentru cea mai bună piesă scrisă (Canada),

Premiul pentru cea mai bună producţie (Canada),

Premiul de Popularitate (USA),

Trofeul Hyperion (România),

Premiul de Excelență în Teatru(Bucovina)

Premiul Gong-Sibiu pentru inițiative remarcabile în domeniul artei teatrale românești

Premiul de Excelență în Mișcarea Teatrală Românească(București)

 

„O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dellAnima vă invită în data de 20 aprilie, orele 17:00, la spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Florin Liță. Distribuția este formată din: Alexandru Banciu (Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea), Adrian Piciorea (Nae Ipingescu), Mircea Alexandru Băluță (Chiriac Sotirescu), Vlad Lință (Spiridon Ionescu), Voicu Aaniței (Rică Venturiano), Alexandru Beteringhe (Ghiță Țircădău), Bianca Cuculici (Veta Dumitrache), Ana Crețu (Zița Venturiano). Scenografia este semnată de Ioana Colceag.

Un spectacol exploziv, cu multe întorsături de situație, ce te va ține cu sufletul la gură până la final. O lume a mahalalei unde politica se amestecă cu pasiunea, iubirea cu moralitatea și modul de viață este unul impulsiv. Personajele însuflețite atât de bine de acești tineri actori trăiesc intens și nu se gândesc prea mult la consecințe.

O comedie ce nu moare niciodată și rămâne de actualitate indiferent de epocă,  „O noapte furtunoasă” îi introduce pe spectatori direct în lumea lui Caragiale chiar de la intrarea în teatru, făcându-te în fiecare secundă să te întrebi ce mai urmează.

Distribuție: Alexandru Banciu, Adrian Piciorea, Mircea-Alexandru Băluță, Vlad Lință, Voicu Aaniței, Alexandru Beteringhe, Bianca Cuculici, Ana Crețu
Producție: Teatrul Arte dell’Anima
Regie:
Florin Liță
Scenografie:
Ioana Colceag

 

 „Mersul Trenurilor” la Teatrul Arte dell’Anima

Teatrul Arte dell’Anima are plăcerea să vă invite la spectacolul „Mersul Trenurilor” scris și regizat de Andrei Adam, în data de 25 aprilie, de la orele 19:00.

„Mersul Trenurilor” este un spectacol în trei scene, cu trei personaje. Porneşte chiar dintr-un tren în care un el şi o ea se întâlnesc și li se întâmplă o evidentă apropiere emoţională, urmând ca în scenă a doua să se rupă, după ce Robert, personajul masculin şi-a permis să îşi imagineze un joc romantic între sticlele lor de apă.

Ceva neaşteptat se întâmplă după toate astea şi toate convenţiile se rup pentru a da naştere unor direcţii nebănuite. O poveste comică și dramatică, desfășurată pe un fundament de teatru al absurdului! Ce implicare au Romeo și Julieta, un regizor cu idei abstracte și Pokemon, rămâne să aflăm împreună într-un spectacol cu și despre viață.

Distribuție: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană, Alexandru Budacă

Text și regie: Andrei Rareș Adam

 

Rezervările se fac pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima, la nr. de tel.: 0733060033 sau prin e-mail: [email protected].

*Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage aici: https://www.mystage.ro/spectacole/mersul-trenurilor-1200 și la Casa de Bilete a Teatrului Arte dell’Anima.

 

 

Dă mai departe
avatar